עיבוד
Earth Studio מציע שתי שיטות שונות לייצוא תמונות מהדפדפן: תמונה לתמונות סטילס ועיבוד (render) לאנימציות.
ייצוא תמונות סטילס בודדות
לחצן התמונה הוא הדרך המהירה ביותר לייצא תמונות סטילס מ-Earth Studio. כשמצלמים תמונה, המערכת מעבדת ומורידה את התצוגה הנוכחית באופן מיידי כקובץ .jpg ברזולוציה שנקבעה בהגדרות הפרויקט.
עיבוד של רצפי תמונות
ליצירת אנימציות, Earth Studio כולל כלי רב עוצמה לעיבוד בצד הלקוח. כדי לגשת להגדרות העיבוד, לוחצים על הלחצן עיבוד.
הגדרה
בצד ימין ניתן לראות תצוגה מקדימה של הפלט הסופי, שמוגבלת לטווח התמונות של אזור העבודה. זוהי תצוגה מקדימה ברמת דיוק נמוכה שנועדה לבדיקה. היא מאפשרת לוודא שכל החיתוכים והתנועה באנימציה נראים כפי שתוכננו להיראות.
בצד שמאל מופיעות הגדרות העיבוד המתוארות בפירוט בהמשך. כשהכול מוכן לעיבוד, מקלידים את שם הקובץ ולוחצים על 'התחלה'.
עיבוד
כדי לעבד את הנתונים, מערכת Earth Studio עוברת דרך כל תמונה באנימציה ושומרת אותה במערכת הקבצים המקומית. אם מתרחשת קריסה או אם מפסיקים את התהליך באמצע העיבוד, ניתן להמשיך מהנקודה שבה הוא נפסק בפעם הבאה שפותחים את Earth Studio. חשוב לדעת שמהירות העיבוד תלויה במידה רבה בחיבור לאינטרנט. ככל שהחיבור מהיר יותר, עיבוד האנימציה מהיר יותר.
אחרי שהמערכת מסיימת לעבד את כל התמונות, היא מאגדת את רצף התמונות בקובץ zip ומורידה אותו לספריית ההורדות המוגדרת בדפדפן Chrome של המשתמש. אם מעולם לא הפכתם רצף תמונות לסרטון, ניתן לנסות את Adobe Media Encoder או את Adobe After Effects.
תהליך העיבוד כולו מתרחש בדפדפן. פירוש הדבר שאם יוצאים מ-Chrome העיבוד לא יפעל. כדי למנוע בעיות פוטנציאליות בעיבוד, חשוב להישאר בתוך הכרטיסייה שבה Earth Studio פתוח בחלון Chrome. אם רוצים לגלוש באינטרנט בזמן העיבוד, מומלץ לפתוח חלון חדש.
הגדרות העיבוד
Destination
The local directory on your computer where the rendered project will be saved into. Before the rendering starts the browser will ask for special permission to read and write files to the selected directory on your file system.
The directory only needs to be selected once unless the directory is moved around or removed from your file system.
תמונות
טווח התמונות לעיבוד בפרויקט. כברירת מחדל, המערכת מגדירה את אזור העבודה של הפרויקט כטווח התמונות לעיבוד.
ממדים
ניתן לשנות את ממדי הפלט של העיבוד. יחס הגובה-רוחב נשמר כברירת מחדל, אבל ניתן לנתק ולכוונן אותו מחדש. התצוגה המקדימה מתעדכנת באופן דינמי כדי לשקף את הממדים החדשים.
אם מנתקים בין הגובה לרוחב התמונה, מתקבל חיתוך שונה לחלוטין של האנימציה. אחרי הניתוק יכולים להופיע בתמונה פריטים שלא נכללו בה קודם לכן או להיפך. כשמשנים את הגודל, יש לעשות זאת בזהירות.
הגדרות הייחוס
ההגדרות האלה קובעות איפה ואיך מוצג הייחוס בתמונות המעובדות. למידע נוסף על דרישות הייחוס.
אפשרויות ייצוא
ניתן לבחור רכיבים לייצוא בנוסף לחומר המצולם המעובד. נכון להיום, יש תמיכה בייצוא נתוני מצלמה תלת-ממדיים באמצעות האפשרות כולל נתוני מעקב תלת-ממדיים.
Map Style
Include points of interest, roads, and country/region borders in the final render output. By default, this will be set to the map style that was selected in the timeline view, and can be adjusted here.
איכות הטקסטורה
ניתן להתאים את רמת הדיוק של הטקסטורה ושל רשת הפלט המעובד (mesh). מומלץ להגדיר את איכות הטקסטורה לרמה 'גבוהה' כדי לקבל את הנתונים הטובים ביותר.
כשמגדירים רמת איכות 'גבוהה', המערכת טוענת את הטקסטורות באיכות גבוהה ככל האפשר במיקום שנקבע. חשוב לדעת שאיכות טקסטורה ברמה גבוהה עשויה לחשוף בעיות בחלוקה לאריחים במהלך העיבוד. במקרים כאלה, אפשר לנסות לשנות את הרמה של איכות העיבוד לרמה 'רגילה' או אפילו 'נמוכה'.
360° Spherical (VR)
When selected Earth Studio will render a panoramic equirectangular image for use in VR headsets or interactive videos, e.g. on YouTube. Before rendering, make sure to enable the "Time of Day" attribute to mitigate visible seams. See comparison images below. When exporting image sequences for use on YouTube, convert your Image Sequence to video and then make sure you inject metadata that helps YouTube understand your video is supposed to be viewed in 360, using e.g. the Spatial Media Metadata Injector.
Heads up, Map Styles (borders and labels) are not included in 360 Spherical exports.