שיטות מומלצות
התמונות ב-Earth Studio הן באיכות ובכמות יוצאות דופן, ויש גורמים רבים שקובעים כיצד ייראו התמונות באנימציה שלכם. מאמר זה מסביר בפירוט על תמונות הלוויין והתמונות התלת-ממדיות ב-Earth, כך שתוכלו להפיק את התוצאות הטובות ביותר. כמו כן תמצאו בו טיפים וטריקים לעבודת הפוסט-פרודקשן.
שימוש בתמונות תלת-ממדיות
בעזרת נתונים תלת-ממדיים של ערים ב-Earth Studio ניתן ליצור אנימציות ברמת איכות קולנועית וכמעט פוטוריאליסטית כשיודעים איך להפיק מהם את המרב. הטיפים הבאים יכולים לעזור לכם להגיע לרמת האיכות הזו. מומלץ לעיין בהם כשקובעים איפה למקם את הנושא בתמונה ומתכננים את האנימציה של הצילום.
סקירה של תמונות ערים זמינות בתלת-מימד
תמונות תלת-ממדיות של פני-השטח קיימות כמעט בכל חלקי כדור הארץ (המציגות הרים, גאיות ופרטים טופוגרפיים גדולי ממדים אחרים). אבל במספר הולך וגדל של מרכזים עירוניים נרחבים או בנקודות ציון בולטות אחרות בטבע, יש ייצוג נוסף של כדור הארץ בתמונות גיאומטריות תלת-ממדיות ברמת פירוט גבוהה. פרטים קטנים יותר, כמו בניינים, גשרים ואפילו עצים, מוצגים ברמת דיוק גבוהה.
את כל הערים שיש להן נתונים תלת-ממדיים ניתן לראות ישירות ב-Earth Studio. פשוט לוחצים על האפשרות ערים זמינות בתלת-ממד בתפריט 'תצוגה' ונוצרת שכבת-על של מפה אינטראקטיבית על גבי כדור הארץ.
חשוב לא להתקרב יותר מדי
התמונות התלת-ממדיות ב-Earth Studio הן תמונות ברזולוציה גבוהה, אבל חדות התמונה מוגבלת אם מציבים את המצלמה בגובה נמוך. המגבלה הזו ניכרת יותר באזורים המרוחקים יותר בכדור הארץ.
בזמן בחירת זווית הצילום והמרחק מהאובייקטים המצולמים, מומלץ להימנע ממצבים שבהם המצלמה קרובה מדי לבניינים או לציוני דרך אחרים. אם רואים מרקם מטושטש בעיבוד התמונה, סימן שאתם קרובים מדי – נסו להתרחק מעט עם המצלמה כדי לקבל תמונה חדה יותר.
איכות ברמת הרחוב
בערים, האיכות של מרקמים ורשתות עשויה להיות לא אידיאלית במפלס הרחוב. כשיוצרים אנימציה, מומלץ שלא למקם את המצלמה קרוב מדי לקרקע או בין בניינים, כי הזוויות האלה עשויות לחשוף פגמים בתמונה.
מומלץ להימנע מהטיה מוגזמת של המצלמה
ככל שהטיית המצלמה גדולה יותר, ניתן לראות יותר פרטים גיאומטריים בתמונה. כדי לפצות על כך ולשמור על רמת ביצועים גבוהה, מערכת Earth Studio צריכה להפחית את כמות נתוני המרקם והמודל התלת-ממדיים. כתוצאה מכך, איכות התמונות באנימציה הסופית עשויה להיפגע.
ככלל, כדי שנתוני ערים תלת-ממדיים ייראו במיטבם, מומלץ לצלם אותם בזווית שבין 40 ל-60 מעלות. זו הזווית הקרובה ביותר לזווית הצילום המקורית של התמונות – ממטוסים הטסים בגובה נמוך.
יחד עם זאת, לכל כלל יש יוצא מן הכלל! חשוב להיות יצירתיים כשמתכננים את קומפוזיציית הצילום ולהשתמש במאפיינים הקולנועיים הזמינים כדי להשיג את התוצאות הטובות ביותר.
שימוש בתמונות לוויין
כדור הארץ ב-Earth Studio מיוצג כולו על ידי תמונות לוויין, רובן ברזולוציה גבוהה. התמונות מתעדכנות מעת לעת, גם כדי לשפר את האיכות וגם כדי לשקף על הצד הטוב ביותר יותר את המצב הנוכחי של העולם. התמונות העדכניות ביותר הן בנות שנה עד 3 שנים בערך.
יש תמונות כמעט מכל אזור בעולם, אך רמת הפירוט שונה בכל מיקום. באזורים מסוימים, ההבדלים ברמת הפירוט באים לידי ביטוי בחלוקה ברורה לאזורים ריבועיים על-פני כדור הארץ. אלו הם אריחי התמונות שמרכיבים את כדור הארץ ב-Earth Studio.
אריחי התמונות
כל התמונות ב-Earth מחולקות לאריחי נתונים. כשמתקרבים, אריחים גדולים מתפצלים לאריחים קטנים יותר, שכל אחד מהם מכיל תמונות מפורטות יותר של כדור הארץ. פירוש הדבר שקיימים אריחי תמונות מרובים בכל נקודה על-פני כדור הארץ. חלקם מחולקים לחלוקות משנה רבות (בערים ובאזורים מיושבים) וחלקם מחולקים לחלוקות משנה מעטות (באזורים מרוחקים, כמו כיפות הקרח בקוטב הצפוני והדרומי). מערכת Earth Studio קובעת אילו אריחים להציג על סמך גובה המצלמה.
לפעמים, רואים את הגבולות בין אריחי התמונות באנימציה המעובדת – בעיקר באזורים פחות מיושבים בעולם. אריחי התמונות מעודכנים לעתים קרובות במרווחי זמן שונים וברמת פירוט שונה. כך שלפעמים רואים 2 מערכי נתונים של תמונות שצולמו באמצעות לוויינים שונים בהפרש של כמה שנים. ככל שהאנימציה מאפשרת, מומלץ לנסות להתאים את הגובה כדי לאלץ את Earth Studio להשתמש בערכת אריחים אחרת. אפשר גם לנסות לעבד באיכות עיבוד נמוכה יותר.
מערכת Google Earth אוספת תמונות ברזולוציה הגבוהה ביותר במידת האפשר ומעלימה ככל שניתן את גבולות האריחים, פגמים בצבעים ופריטי תמונה אחרים. ניתן לקבל מידע נוסף כאן.
דגימה ברזולוציית על (Supersampling) לשיפור האיכות
מערכת Earth Studio בודקת את גודל התמונה כדי לקבוע את רמת הרשת ואת איכות המרקם. לכן עיבוד ברזולוציה גבוהה יותר מרזולוציית ברירת המחדל 1080p מניב נתונים באיכות הרבה יותר גבוהה – יותר גיאומטריה ברקע ורשתות ברמת איכות גבוהה יותר בחזית.
אם מבחינים בירידה באיכות הנתונים התלת-ממדיים, למשל כשהמצלמה נמצאת בזווית נמוכה יותר, מומלץ לנסות לעבד ברזולוציה כפולה מהרגיל (3840x2160). העיבוד שיתקבל כתוצאה מכך יהיה ברמת פירוט גבוהה יותר באופן ניכר. אחר כך אפשר להוריד את רמת הרזולוציה של העיבוד בחזרה ל-1080p בתוכנת העריכה שבוחרים לעבוד איתה.
צמצום אפקט מוארה (Moiré)
שיטת רזולוציית העל יכולה גם לעזור לצמצם אפקטים של קיפול (Aliasing) שניתן לראות באזורים עם מרקמים מורכבים שחוזרים על עצמם, כמו דפוסי מוארה מהבהבים בחלונות של גורדי שחקים.
הוספת צורות ותוויות
שכבות-על מאפשרות להוסיף גבולות, צורות וטקסט באמצעות פורמט KML. למידע נוסף על KML
לעתים קרובות כדאי להשתמש בתוכנת קומפוזיציה כדי לשלב את הרכיבים האלה בתמונות אחרי העיבוד באמצעות כלים פשוטים ומתקדמים יותר. תוכנה כזו מעניקה למשתמש שליטה מלאה בסגנון ומאפשרת לשלב אפקטים מורכבים יותר כמו דרכים שאפשר לצייר עליהן. ייצוא נתוני מצלמה תלת-ממדיים מאפשר לעשות זאת במהירות ובפשטות.