תצוגה משולבת
בשימוש בסיסי ב-Earth Studio, הכול מתבצע דרך עין המצלמה. לשיטה הזו יש כמובן גם מגבלות – אם נמצאים תמיד בתוך המצלמה, אין אפשרות לראות באופן חזותי את הנתיב שבו עוברת המצלמה בין 2 תמונות מפתח.
תצוגה משולבת מספקת דרך חדשה לגמרי ליצור אנימציות מתמונות של Earth. ניתן לראות את המיקום והצורה של נתיב המצלמה מנקודת מבט חיצונית, לערוך את הנתיב ואפילו להציג מספר אזורי תצוגה בבת אחת.
סקירה כללית
הדיון שלנו בנושא תצוגה משולבת מתמקד בשני מושגים עיקריים:
- איך מפעילים ומציגים נקודת מבט שמראה אזורי תצוגה הנמצאים מחוץ לעין המצלמה
- איך עובדים בתוך אזורי התצוגה האלה כדי לבנות ולערוך אנימציות
קיימים 6 אזורי תצוגה בסך הכול, כולל אזור התצוגה של המצלמה. התצוגה המשולבת כוללת את התצוגה העליונה ו-4 תצוגות צדדיות (צפון, דרום, מזרח ומערב).
הפעלת תצוגה משולבת
ניתן לגשת לתצוגה המשולבת דרך התפריט 'תצוגה' > 'תצוגה משולבת' או דרך התפריט הנפתח בפינה השמאלית התחתונה של אזור התצוגה. בוחרים את מספר אזורי התצוגה הרצוי ומערכת Earth Studio מתעדכנת ומציגה אותם. ניתן להשתמש במקשים 11-4 כדי לעבור במהירות בין אזורי התצוגה האלה.
מספר אזורי התצוגה שניתן להציג תלוי בגודל של חלון הדפדפן. אם חלון הדפדפן קטן מדי, מערכת Earth Studio משביתה את אפשרויות 3 ו-4 של אזורי התצוגה.
התצוגה המשולבת מופעלת כברירת מחדל כשמגדירים יעד מצלמה.
האפשרויות של התצוגה המשולבת
מעבר בין זוויות באזורי תצוגה
בכל אזור תצוגה, ניתן לשנות את הזווית באמצעות התפריט הנפתח בפינה השמאלית העליונה. האפשרות קיימת גם כשמוצג רק אזור תצוגה אחד – בכל שלב ניתן לצאת מתצוגת המצלמה המוגדרת כברירת מחדל.
הגדרות של אזורי תצוגה
תפריט ההגדרות שנמצא בפינה השמאלית העליונה של כל תצוגה משולבת כולל שתי אפשרויות להתאמת התצוגה. ההגדרה מעקב אחר המצלמה בעת הפעלה מזיזה את אזור התצוגה ומשנה את קנה המידה שלו באופן אוטומטי כשהמצלמה יוצאת מהשטח המוצג בתמונה במהלך ההפעלה. ההגדרה הצגת הנתיב המלא בעת הפעלה מארגנת מחדש את אזור התצוגה כך שכל נתיבים ייכללו בתצוגה במהלך ההפעלה. אם מבטלים את הבחירה של שתי ההגדרות, התצוגה המשולבת נשארת במצב סטטי לאורך כל ההפעלה.
ניווט בתצוגה המשולבת
ב-Earth Studio צורת הניווט בתצוגה העליונה שונה מצורת הניווט בתצוגות הצדדיות.
התצוגה העליונה
הניווט בתצוגה העליונה דומה לניווט במפות Google. לוחצים על המפה וגוררים אותה כדי לנווט וגוללים כדי להתקרב. כדי לנווט במהירות, לוחצים לחיצה ארוכה על ⇧ תוך כדי גרירה על מנת לסמן אזור בחירה הכולל קבוצה של תמונות מפתח. אחר כך מקישים על Z כדי לשנות את המרחק מהתצוגה כך שאזור הבחירה ייכלל בתמונה.
התצוגות הצדדיות
הניווט בתצוגות הצדדיות דומה לניווט בעורך העקומות. לוחצים לחיצה ארוכה על ␣ תוך כדי גרירה כדי להזיז את התצוגה וגוללים כדי להתקרב.
עריכת אנימציות
התצוגה המשולבת מאפשרת לשלוט בכל רכיב מרחבי באנימציה. בתצוגה משולבת ניתן לערוך את כל מה שקשור למיקום המצלמה, לתמונות המפתח וליעד המצלמה.
כוונון המצלמה
כל אזורי התצוגה, כולל תצוגת המצלמה, מחוברים בקישור דינמי. כל שינוי במצלמה (הפירמידה האדומה) או בתמונות המפתח בא לידי ביטוי גם באזורי התצוגה האחרים בזמן אמת.
בצורה כזאת, ניתן לשלוט בתצוגת המצלמה באמצעות תצוגה משולבת. גוררים את המצלמה ממקום למקום ורואים תצוגה מקדימה של הפלט בשידור חי.
אם לא שומרים בתמונת מפתח את המאפיינים המושפעים, כל שינויי המצלמה בתצוגה המשולבת נמחקים ברגע שהמיקום הנוכחי יוצא מהתמונה.
התאמת תמונות מפתח
כשמוסיפים תמונות מפתח בציר הזמן, הן ממוקמות במיקום המתאים בתצוגה העליונה ובתצוגות הצדדיות. ניתן להזיז את תמונות המפתח כדי לעדכן את ערכי המיקום שלהן תוך כדי עבודה.
כשגוררים תמונת מפתח, נתיב המצלמה משתנה בהתאם באופן אוטומטי. אם המצלמה נמצאת בנתיב, היא נעה לאורכו ותצוגת המצלמה מתעדכנת בהתאם.
התאמת יעד המצלמה
ניתן לקבל מידע מפורט בקטע יעד המצלמה.
נתיבים מתעקלים
נתיבים מתעקלים נוצרים כתוצאה מהתאמה של מאפייני מיקום בקצב משתנה. מבחינה טכנית, ניתן ליצור נתיבים מתעקלים גם בלי תצוגה משולבת – פשוט מגדירים התאמות שונות של קווי הרוחב והאורך בעורך העקומות והנתיב מתעקל.
בתצוגה משולבת, התהליך הרבה יותר קל. תמונות המפתח בתצוגה העליונה ובתצוגות הצדדיות יכולות לכלול נקודות התאמה, בדיוק כמו בעורך העקומות. ניתן להשתמש בנקודות ההתאמה האלה כדי להשפיע על עקומת הנתיב.
כדי ליצור נקודות התאמה בתמונת מפתח, לוחצים לחיצה ארוכה על ⌘ או על ⌥ תוך כדי תנועת גרירה מתוך תמונת המפתח כלפי חוץ. הנתיב ישתנה באופן דינמי בהתאם לאורך הסימון ולמיקום של נקודות ההתאמה.
כשגוררים תוך כדי לחיצה ארוכה על ⌘ נוצרות נקודות התאמה בשני צידי תמונת המפתח. כשלוחצים לחיצה ארוכה על ⌥ נוצרת נקודת התאמה אחת בלבד בצד שבו מתבצעת הגרירה. בדומה לכך, ניתן ללחוץ לחיצה ארוכה על ⌥ תוך כדי גרירה של נקודת התאמה קיימת כדי לנתק אותה מנקודת הזוג שלה.
התאמת נתיבים מתעקלים
כשיוצרים נקודות התאמה בתמונת מפתח, לפעמים במהלך ההפעלה המצלמה מתקרבת לתמונת המפתח או מתרחקת ממנה בקצב מואץ. מערכת Earth Studio מנסה להתאים את תמונת המפתח כדי לפצות על הנתיב המתעקל, אך לפעמים התאמת ברירת המחדל עדינה או מוגזמת מדי.
כדי לקבל את התנועה המתאימה, יש להתאים את עקומות ההתאמה באופן ידני בעורך העקומות. חשוב לעשות זאת בזהירות כדי לא לשנות את העקומה המרחבית של הנתיב. לשם כך יש להקפיד על הכללים הבאים:
- לוחצים לחיצה ארוכה על ⌘⇧ תוך כדי גרירה של נקודות ההתאמה על מנת לנעול אותן על ציר ה-x. כל שינוי במיקום האנכי של נקודות ההתאמה משפיע על צורת העקומה.
- חשוב לוודא שהמיקום האופקי של נקודות ההתאמה זהה בקו הרוחב ובקו האורך. אם גוררים נקודת התאמה החוצה על-פני 20 תמונות במאפיין אחד, יש להקפיד לגרור אותה החוצה על-פני 20 תמונות גם במאפיין השני.
החלקת נתיב
כשיוצרים 3 תמונות מפתח או יותר, במקרים רבים רצוי "להחליק" את תמונות המפתח האמצעיות כדי למנוע תנודות פתאומיות בתנועת המצלמה. ניתן לעשות זאת בעזרת הפקודה החלקת נתיב. פשוט לוחצים לחיצה ימנית על תמונת המפתח הרצויה ובוחרים החלקת נתיב בתפריט כדי להחליק באופן אוטומטי את הנתיב בהתאם לתמונות המפתח שלפניה ואחריה. אפשר גם פשוט ללחוץ לחיצה ארוכה על ⌘ ותוך כדי כך ללחוץ על תמונת מפתח לינארית כלשהי.
החלקה אוטומטית
ייתכן ששמת לב לכך שמערכת Earth Studio יוצרת לפעמים נקודות התאמה באופן אוטומטי כדי להוסיף עקומה חלקה לנתיב המצלמה. החלקה אוטומטית מיושמת בתמונות מפתח לינאריות לאורך הנתיב כשנוצרת תמונת מפתח חדשה, אלא אם כן הגדרתם במפורש את תמונות המפתח כלינאריות.
הכלל הזה חל רק על תמונות מפתח "אמצעיות". למשל, אם יוצרים 3 תמונות מפתח ברצף, המערכת מחליקה באופן אוטומטי רק את תמונת המפתח השנייה.