Dette selvstudium blev oprindeligt udviklet som en del af Google Earth Outreach, et program, der har til formål at stimulere brugen af Googles kortlægningsprodukter blandt almennyttige organisationer. Google Earth Outreach findes i øjeblikket kun på engelsk. Vi håber, vi snart kan tilbyde programmet på andre sprog.

Oprettelse af kort ved hjælp af fanen Mine kort

Det har aldrig været nemmere at oprette sine egne kort. Med Mine kort kan du markere steder, ruter og interessante områder på et personligt kort og dele det med andre! Du kan endda tilføje beskrivelser, integrere billeder og videoer og se dit kort på Google Earth.

Med Mine kort kan du gennemføre en række spændende tiltag for din organisation. Her er et par idéer:

 • Planlæg en begivenhed, og udsend oplysninger til deltagerne.
 • Opret et kort, der viser organisationens afdelinger i hele landet eller den vide verden, så alle kan se dem.
 • Kortlæg, hvor dine frivillige befinder sig, og planlæg målsætninger for geografiske områder for at sprede organisationens budskab.

Dette selvstudium fører dig gennem et eksempel, hvor der organiseres en oprydningsbegivenhed som den, der vises nedenfor. Til sidst får vi et kort, som ligner dette.


Vi ønsker, at kortet skal vise følgende: mødested, den rute, hvert hold skal følge, slutpunktet, og det sted, hvor vi spiser frokost efter oprydningen. Følg gerne med, og tilpas steder og beskrivelser, så de passer til dit formål. Du vil blive overrasket over, hvor sjovt og nemt det er!

 

Forudsætninger

 • Der kræves absolut intet kendskab til programmering!
 • Hvis du vil oprette et kort ved hjælp af Mine kort, skal du være logget ind på din Google-konto. Hvis du ikke allerede har en Google-konto, kan du tilmelde dig her. (Det er gratis).

 

Så går vi i gang!

 1. Gå til Google Maps.
 2. Log ind ved hjælp af linket i øverste højre hjørne, hvis du ikke allerede har gjort det.
 3. Klik på fanen "Mine kort". Der vises en tom Mine kort-side, der ligner denne side:
 4. Klik på Opret et nyt kort.
 5. Angiv en titel og en beskrivelse til dit kort. Du kan vælge, om kortet skal være offentligt eller ikke offentligt. Vi offentliggør vores kort, så det vises i søgeresultater.
 6. Klik på Gem.
 7. Nu vil vi zoome ind på det sted, hvor oprydningen finder sted. Skriv "Islands Brygge" i søgefeltet, og zoom ind for at se det tættere på. Når du har zoomet ind, skal du klikke på fanen "Mine kort" for at komme tilbage til dit kort.
 8. Ved at skifte til visningen Hybrid kan vi se et luftfoto og vejoplysninger. Klik på knappen "Hybrid" i øverste højre hjørne af kortet.

Nu er det tid til at indsætte stedmarkeringer, linjer og figurer! Sørg for, at der er et hak ud for "International Oprydningsdag i København" i øverste venstre kolonne. Det er dette kort, vi vil redigere.

 

Tilføjelse af stedmarkeringer: Nu skal vi markere de steder, hvor grupperne skal mødes!

 1. Klik på i øverste venstre hjørne af kortet. Markøren ændres til et stedmarkeringsikon med et "X"-sigtekorn. Sigtekornet viser, hvor stedmarkeringen indsættes.
 2. Nu vil vi markere startpunktet for oprydningen. Placer markøren på det ønskede sted. Hvis du ikke vil anvende denne stedmarkering, skal du trykke på Esc-tasten.
 3. Klik med museknappen for at indsætte stedmarkeringen. Nu hopper den på plads.
 4. Angiv en titel og en beskrivelse.
 5. Du kan også ændre ikonet for stedmarkeringen ved at klikke på ikonet i øverste højre hjørne af oplysningsvinduet.
 6. Klik på OK for at gemme stedmarkeringen.
 7. Indsæt en anden stedmarkering for slutpunktet. Sådan ser kortet ud, når du har tilføjet disse to stedmarkeringer.
Bemærk:
 • Hvis du vil flytte en stedmarkering på kortet, skal du trække og slippe den på den nye placering. Du kan kun redigere eller flytte stedmarkeringer på dine egne kort og ikke på kort, der er oprettet af andre.
 • Hvis du vil redigere titlen eller beskrivelsen for en stedmarkering, skal du klikke på stedmarkeringen for at åbne oplysningsvinduet. Rediger titlen og beskrivelsen, og klik på OK.

 

Tilføjelse af linjer: Nu skal vi vise de ruter, der skal følges!

 1. Klik på . Markøren ser sådan ud:
 2. Først vises den rute, som det røde oprydningshold skal følge. Flyt markøren til det ønskede sted, og klik for at begynde at tegne linjen. Hvis du ikke vil anvende denne linje, skal du trykke på Esc-tasten.
 3. Klik med museknappen, hver gang du vil indsætte et punkt på linjen.
 4. Dobbeltklik på slutpunktet for at afslutte linjen.
 5. Angiv en titel og en beskrivelse.
 6. Du kan også ændre linjens farve, gennemsigtighed og bredde ved at klikke på farveprøven i øverste højre hjørne af oplysningsvinduet.
 7. Klik på OK for at gemme linjen.
 8. Tilføj en linje for det blå hold. Sådan ser kortet ud, når du har tilføjet disse to ruter.
Bemærk:
 • Hvis du vil flytte en linje på kortet, skal du flytte musen hen over linjen for at få vist punkterne på linjen. Klik på og træk punkterne for at flytte dem.
 • Hvis du vil slette et punkt fra linjen, skal du højreklikke på punktet og derefter vælge Slet dette punkt i genvejsmenuen.
 • Hvis du vil føje et punkt til linjen, kan du klikke på et af de halvgennemsigtige punkter eller højreklikke på linjen og vælge Tilføj et punkt i genvejsmenuen.
 • Hvis du vil redigere titlen eller beskrivelsen for en linje, skal du klikke på den for at åbne oplysningsvinduet. Rediger titlen og beskrivelsen, og klik på OK.

 

Tilføjelse af figurer: Nu vil vi vise, hvor vi skal spise!

 1. Klik på . Markøren ser sådan ud:
 2. Nu kan vi tegne et felt omkring det sted, hvor vi skal spise. Flyt markøren til det ønskede sted, og klik for at begynde at tegne figuren. Hvis du ikke vil anvende denne figur, skal du trykke på Esc-tasten.
 3. Klik med museknappen, hver gang du vil indsætte et punkt på figuren.
 4. Når du er færdig med at tegne figuren, skal du dobbeltklikke på slutpunktet eller klikke på startpunktet for at afslutte figuren.
 5. Angiv en titel og en beskrivelse.
 6. Du kan også ændre figurens farve, gennemsigtighed og bredde ved at klikke på farveprøven i øverste højre hjørne af oplysningsvinduet.
 7. Klik på OK for at gemme figuren.
Bemærk:
 • Hvis du vil flytte en figur på kortet, skal du flytte musen hen over figuren for at få vist punkterne. Klik på og træk punkterne for at flytte dem.
 • Hvis du vil slette et punkt fra figuren, skal du højreklikke på punktet og derefter vælge Slet dette punkt i genvejsmenuen.
 • Hvis du vil føje et punkt til figuren, kan du klikke på et af de halvgennemsigtige punkter, højreklikke og vælge Tilføj et punkt i genvejsmenuen.
 • Hvis du vil redigere titlen eller beskrivelsen for en figur, skal du klikke på den for at åbne oplysningsvinduet. Rediger titlen og beskrivelsen, og klik på OK.

Sådan! Husk at gemme kortet:


Se vores færdige kort!

Du kan til enhver tid komme tilbage til dit kort. Du skal bare gå til Google Maps og klikke på Mine kort. Log ind på din Google-konto, og vælg kortet på din liste over kort.

 

Deling af et kort med de frivillige

Hvis du vil dele kortet med andre, skal du klikke på linket "Link til denne side".Du har to muligheder: Du kan sende linket med e-mail eller chat, eller du kan integrere kortet på organisationens websted. Nu vil vi sende det med e-mail til vores frivillige.Fremhæv og kopier linket, og indsæt det i e-mailens tekst.De frivillige får nu nem adgang til kortet – det sikrer en velplanlagt begivenhed!

Læs mere om at bruge Mine kort, f.eks. hvordan du tilføjer billeder og formaterer tekst.